Hartanah

Elakkan Beli Unit Studio Sebagai Kediaman Pertama Anda, Ini Kata Pakar

Nak beli hartanah, lebih-lebih lagi untuk rumah pertama banyak perkara perlu diambil kira. Bukan sahaja harga dan lokasi, layout atau susun atur ruang di dalam kediaman pun perlu perhatikan.

Sediakan Rumah Untuk “Settle Down” Masa Tua Nanti, Ini Ciri-Ciri Yang Diperlukan

Sebelum "settel down" mesti kita dah siap-siapkan rumah tu terlebih dahulu. Tapi, macam mana rumah yang sesuai dan praktikal untuk "settle down" nak-nak bila usia dah kategori warga emas?

IMPIANA Bawa Anda Gaya Hidup Eksklusif Dengan Ervina

Bayangkan jika kediaman anda terletak dilereng bukit dengan deruan angin segar serta pemandangan yang luas tanpa halangan. Inilah yang dikatakan dengan syurga dunia. ‘Rumahku Syurgaku’ di mana anda masih boleh miliki kediaman seumpama ini....

Perubahan Dalam Trend Harta

Rumah yang lebih besar di luar bandar besar menarik lebih banyak pembeli dan menunjukkan tanda-tanda penghargaan bernilai tinggi.

Mengapa Harus Miliki Kediaman Di Sendayan?

Walaupun negara kini dilanda dengan pandamik Covid, hartanah tidak terjejas malah  bagi pelabur hartanah dan juga yang berhasrat memiliki rumah sendiri inilah masa yang sesuai untuk anda rebut kerana pelbagai rebat diberikan kepada pembeli. Kali...

Apakah konsep hunian ‘Green Living’?

Pernah tak anda dengar tentang kediaman yang berkonsepkan lestari atau ‘Green’. Apa sebenarnya konsep ini. Saya pasti ramai yang kurang faham dengan perkara ini.

Nak Tambah Tingkat Kediaman? Ini Perkara Mustahak Yang Perlu Anda Ambil Tahu

Menaiktaraf sesebuah kediaman memerlukan kesabaran kerana ia membabitkan ramai pihak dan akan mengambil masa yang panjang.

Park Place Tawar Ruang Kehidupan Lebih Menakjubkan

Sebuah kediaman selesa dari pelbagai segi, seperti kemudahan dan pembangunan sekeliling pastinya menjadi idaman ramai. Pastinya kediaman jenis ini menjadi idaman.

Pemilikan Rumah Kini Lebih Mudah Dengan HOUZKEY

Memiliki sebuah rumah adalah matlamat setiap insan, tetapi pembelian rumah tidaklah semudah yang disangkakan. Bagi mengatasi cabaran yang dihadapi dalam pasaran, peneraju pemaju Myra telah bekerjasama dengan Maybank Islamic bagi menawarkan penyelesaian alternatif pemilikan rumah yang dapat dimanfaatkan oleh pembeli rumah pertama.

“Jangan Pakai Concrete Slab…”, Tukang Ini Kongsi Panduan Pilih Bumbung Terbaik Untuk Rumah

Bumbung merupakan salah satu elemen paling penting dalam pembinaan sesebuah bangunan atau kediaman. Tanpa bumbung, tiadalah tempat berteduh dari hujan dan panas.

Popular

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: