Keadaan pendemik yang masih kita perjuangkan bukan sahaja ibu dan bapa terjejas dengan pekerjaan, anak-anak pun tidak terkecuali menghadapi gangguan pembelajaran. Elak anak terdedah keapda risiko, ramai ibu dan bapa yang tak galakkan anak-anak mereka keluar. Macam-macam aktiviti yang di rancang. Mungkin juga ada yang dah buntu menyusun aktivi.

Nak biar anak anda terperap di rumah dengan hanya menghadap tv dan telefon pun tak elok juga. Kelak akan ada masalah lain pula terutamanya dari segi kesihatan. Apa kata sediakan aktviti menarik di luar rumah seperti yang dilakukan oleh Puan Diana Said.

DIY GIANT BUBBLE.. Homemade!!

Tiap kali ke Teluk Cempedak anak-anak mesti duk kejar buih. Nak tak nak kena la beli jugak kan. Mama DIY giant bubble ni biar korang main sampai puas kat rumah. Nanti tak la leleh air liur tengok orang main #jimat

BAHAN-BAHAN

(AIR SABUN)
1)1.5 Liter Air
2)4 Sudu Tepung Ubi Kayu
3)250ml Pencuci Pinggan mangkuk

(BUBBLE WAND)
1) Tali Kain
2) Tape hitam
3) Hanger Besi
4) Gunting

CARA-CARA

1) Campurkan air, cecair pencuci dan tepung ke dalam bekas dan kacau. Siap dah air sabun kita
2) Ambil sebatang hanger besi dan bentuk menjadi bulat.
3) Lilit besi dengan tali kain untuk serap lebih banyak buih.4) Kemaskan lilitan dengan pita pelekat.

Untuk dapatkan buih yang cantik guna pencuci pinggan Joy warna Hijau. Kalau pakai pencuci pinggan lain letak banyak sikit dari sukatan.