Ramai penyewa mengabaikan dekorasi kediaman. Betul tak? Antara faktor utama adalah ramai yang berfikiran ia satu pembaziran kerana kediaman tersebut hanyalah sewaan dan bila pindah, tuan rumah yang untung. Selain itu juga keterbatasan atas undang-undang pemilk yang tidak membenarkan penyawa untuk melakukan sebarang ubahsuai walau hanya sebatang paku pada dinding.

Namun tidak bagi ByIdzyan Ismail. Rumah sewa yang didiami tetap dihias indah walau hanya dengan menggunakan barang-barang bajet. Seperti bahagian dapur puan ByIdzyan Ismail ni. Walau hanya menggunakan rak Ikea Hyllis berharga RM 49.90, dapur puan ByIdzyan kelihatan kemas dan teratur

Saya nak kongsi hasil kemas rak dapur rumah sewa. Hanya mampu guna rak je semua.

Rak Ikea Hyllis saya cat ke warna putih. Dah 4 tahun guna Hyllis ni. Lama-lama guna materialnya pun jadi tak best dah. Tambahan ada kotoran yang suakr di bersihkan. Jadi, saya cat supaya sesuai dengan dekor barang pink ni

Rak ni letak barang kegunaan harian. Pinggan mangkuk dan cawan yang disusun dekay rak pun hari-hari guna. Jadi, bagi saya taka da masalah habuk. Mungkin hanya pada permukaan rak

Boleh follow saya kat ig: idzyan ismail. Saya banyak dah share DIY projek saya kat stories. Jemput follow